DZIEŃ TYGODNIA | OBIAD | SKŁADNIKI POTRAW (alergeny zaznaczone na czerwono) |
PONIEDZIAŁEK 29.09.2025 | Zupa krupnik Spaghetti bolognes kompot wieloowocowy jabłko | włoszczyzna, kasza jęczmienna, ziemniaki, makaron spaghetti , mięso z łopatki wp., pomidory pelati, koncentrat pomidorowy 30%, olej rzepakowy, mieszanka owocowa , cukier, jabłko, przyprawy |
WTOREK 30.09.2025 | Zupa brokułowa z makaronem Placki ziemniaczane z gulaszem Sałatka z czerwonej kapusty kompot z truskawek śliwka | włoszczyzna, brokuły, śmietana18%, masło, makaron , pietruszka zielona, ziemniaki, jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy, łopatka wp. b/k, kapusta czerwona, cebula, truskawki mrożone, cukier, śliwki, przyprawy |
ŚRODA 01.10.2025 | Zupa rosół z lanymi kluskami Potrawka z drobiu z ryżem Surówka jak „ od Chińczyka” kompot ze śliwek gruszka | włoszczyzna, udziec z indyka, jajka, mąka pszenna, zielona pietruszka, ryż paraboliczny, marchewka, jabłka, śliwki, cukier, gruszka, przyprawy |
CZWARTEK 02.10.2025 | Zupa gołąbkowa Filet z mintaja w owsianej panierce Surówka z kapusty pekińskiej ziemniaki kompot z gruszek, jabłko | włoszczyzna, kapusta biała, mięso z szynki wp., pomidory pelati, koncentrat pomidorowy 30%, śmietana 18% , mąka pszenna, filet z mintaja, jajka, płatki owsiane, bułka tarta, olej rzepakowy, kapusta pekińska, ogórek kiszony, marchewka, ziemniaki(masło) , gruszki, cukier, jabłko, przyprawy |
PIĄTEK 03.10.2025 | Zupa grochowa Tortellini z ricottą i szpinakiem w bazyliowym pesto , posypane parmezanem sok owocowy 100% | groch łuskany, włoszczyzna, szynka tradycyjna, tortelloni z ricottą i szpinakiem, bazylia św., pietruszka zielona, olej rzepakowy, pestki dyni, parmezan, sok owocowy 100%, przyprawy |
Przyprawy używane do przygotowania potraw : pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól o obniżonej zawartości sodu, papryka czerwona słodka, majeranek ,czosnek, przyprawa w płynie (bez glutaminianu sodu), przyprawa warzywna(bez glutaminianu sodu), |
*zastrzega się zmiany w jadłospisie z przyczyn losowych
SMACZNEGO
PŁATNOŚĆ ZA OBIADY
Wpłaty za obiady – numer konta –
ING Bank Śląski SA:
PL 20 1050 1070 1000 0090 3254 5080
PŁATNOŚĆ ZA OBIADY DO 15 DNIA KAŻDEGO MIESIĄCA
NIE NALEŻY PŁACIĆ Z WYPRZEDZENIEM ( W DANYM MIESIĄCU PŁACIMY ZA DANY MIESIĄC)
BRAK WPŁATY W TERMINIE SPOWODUJE NALICZENIE USTAWOWYCH ODSETEK
PRZY WPŁACIE PRZELEWEM W TYTULE WPŁATY PROSZĘ WPISAĆ :
– IMIĘ I NAZWISKO UCZNIA , KLASA, MIESIĄC ZA KTÓRY JEST WPŁATA
PEŁNA ODPŁATNOŚĆ ZA OBIADY
W MIESIĄCU PAŹDZIERNIK 2025
UCZNIOWIE KLAS 1 – 3
23 X 6,00 = 138,00 zł
UCZNIOWIE KLAS 4 – 8
23 X 7,00 = 161,00 zł
5055026262638